© 2009 DeGraafPost         |         Post Production Supervisor         |         Tel + 31 6 267 89 830         |         info@degraafpost.nl

Maarten de GraafDeGraafPost___Maarten_de_Graaf.htmlDeGraafPost___Maarten_de_Graaf.htmlshapeimage_7_link_0
PortfolioDeGraafPost___Portfolio.htmlDeGraafPost___Portfolio.htmlshapeimage_8_link_0
ContactDeGraafPost___Contact.htmlDeGraafPost___Contact.htmlshapeimage_9_link_0
DeGraafPostshapeimage_10_link_0
HomeMaarten_de_Graaf___Media_Post_Production_Supervisor.htmlMaarten_de_Graaf___Media_Post_Production_Supervisor.htmlshapeimage_11_link_0

DeGraafPost

De post production supervisor is verantwoordelijk voor het post productie proces. Hij fungeert als tussenpersoon  wat betreft de communicatie tussen Producent, editor, sound editor, facilitaire bedrijven (zoals filmlabs, post-houses, CGI studios enz) en de production accountant.

Het is belangrijk dat het post production budget zo wordt besteed dat het aansluit bij de wensen van de klant en binnen de besproken deadlines. Omdat er grote bedragen mee zijn gemoeid en de meeste kosten worden gemaakt tijdens de productie periode, is de post production vaak een extra uitdaging en een moeilijk traject.

De rol van post production supervisor varieert van het geven van advies over bepaald type Film tot aan het budgetteren van het Post Productie traject. Bij speelfilms met een groter budget en waarbij complexe CGI (computer generated images) shots, wordt de post production supervisor vaak bij de pre-production betrokken. Zo kan in een vroeg stadium met de producent over creatieve en budgettaire beslissingen overlegd worden. Zo worden de eventuele consequenties daarvan tijdens de Post Productie van zijn speelfilm worden duidelijk. Bij films met een kleiner budget kunnen er adviezen gegeven worden over de diversen manieren van opnemen tijdens de shoot (Film, RED, SI-2K enz).

Ook het gehele plaatje wat betreft de post productie van de film wordt bekeken met name wat realistisch is en behaald kan worden. Vaak is er overleg met editor, producent en de director. Onderwerp van gesprek is dan de teamsamenstelling of facilitaire bedrijven waarmee men graag zou willen werken (grader, sound editor, titel designers, mixers, enz). Van editor tot werknemers van filmlaboratoria, de post production supervisor werkt ermee samen. Zo kan hij zorgen dat iedere fase van het proces op tijd geleverd wordt en binnen budget blijft.